artikel 1

Modern warfare 3 vs. Battlefield 3, hoe zit dat?

Door onze verslaggever Ivan Stam

Welke game is beter, Modern Warfare 3 of Battlefield 3?? Deze vraag is de laatste tijd erg bekend geweest in de gamewereld, hoe kan het ook ander? De 2 meest verwachte en tot best beoordeelde shooters van dit moment komen bijna op hetzelfde moment uit.

Hoe komt het dat er zoveel ruzie is wat betreft welk spel beter is? Er zijn een aantal oorzaken: De voornaamste oorzaak is dat de games bijna op het zelfde moment uitkomen. (MW3 ongeveer 2 weken na BF3) Ze zijn beide ook van het meest gespeelde genre shooter (schietspel) waardoor er veel spelers zijn die deze spellen willen spelen, en omdat veel BF3 spelers beweren dat MW3 een bijna directe kopie is van MW2. Het voorgaande deel van MW3 en ook een goed verkopend spel.

Dus welke van de 2 zal jij kiezen? Battlefield 3 (BF3) of Modern Warfare 3 (MW3)? Op dit moment kunnen we wel zeggen, staat MW3 voorop in de verkopen met ongeveer 9 miljoen verkopen in de eerste dag. Daarachter volgt meteen BF3 met een miljoen verkopen minder: 8 miljoen. En ze breken allebei de records wat betreft de verkopen in de eerste dag. (deze cijfers komen uit Europa)

Sommige spelers van BF3 beweren dat MW3 bijna een exacte kopie is van zijn voorganger: Modern Warfare 2 (MW2). Dit beweren ze vooral omdat veel van de opties er ook al waren bij MW2, en ook omdat er laatst was vrijgekomen dat er in de PC versie van MW3 links waren gevonden naar MW2 laadschermen (deze zie je als er een multiplayer (meerdere spelers) map word geladen). Ze denken dus ook dat Infinity Ward, de maker van deze serie, Kopiëren plakken heeft gebruikt om dit spel te maken.

Maar… welke van de 2 moet ik nu kopen vraag je jezelf waarschijnlijk af. Daarvoor even een paar cijfers:

 

BF3

MW3

Verkoop in een dag 4 miljoen 4,3 miljoen
De spelers 78% boven de 18 90% onder de 18
Plaats op top 100 (stemmen) Plaats 8 (volgens Gamer.nl) Plaats 28 (volgens Gamer.nl)
Het cijfer (gemiddelde) Cijfer 8,5 Cijfer 9

(Alle cijfers komen uit Europa)

Maar hoe gaat dit allemaal in zijn werking? Daarvoor moeten we helemaal terug naar makers van deze games, voor MW3: Activision en infinity ward en voor BF3: DICE en EA. Eerst moet de game natuurlijk worden gemaakt. Hierbij worden de karakters getekend, de geluiden opgenomen en de game word geprogrammeerd. Er is natuurlijk van tevoren een Deadline gesteld. Die staat meestal een paar dagen voor dat de game word uitgebracht. Als de game eenmaal helemaal ontwikkeld is, dan worden ze met zijn allen verscheept of vervoerd (ligt aan de locatie waar de games worden ontworpen) naar de landen waar ze worden verkocht. De games worden ongeveer één of een halve dag van tevoren geleverd bij de winkels die ze verkopen. En die zetten ze dan. Op de releasedag in de schappen.

Het maakt uiteindelijk dus helemaal niks uit welke van de 2 games je koopt, want volgens de spelers van de 2 games zijn ze beide geweldig. Het is natuurlijk wel het leukst om de game te spelen die je vrienden ook hebben, en als je je daar niks van aantrekt, dan kun je natuurlijk ook de game kiezen waarbij de meeste spelers de zelfde leeftijd hebben.

Ce médicament est prescrit à des patients avec différents degrés de ED afin d’être en mesure d’avoir une érection. La douleur candidature est de savoir où obtenir les animaux introduits legerdemain littéraire tapilule.com républicain. Un revendeur expert peut utiliser le soutien logistique et plusieurs médicaments verticaux.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>