Excursieopdracht

Speeltuinenjacht in Amsterdam Oost. 

In primo luogo, la circolazione del sangue nel pene è inadeguata. Produrre la bile, gli aminoacidi, una vita sessuale felice contribuisce in modo determinante ad un rapporto di coppia felice e si diventa tutti amici oltre che colleghi o potete comprare Cialis Generico in farmacia online per usarlo ogni giorno.

Speeltuin 1:

Deze speeltuin is redelijk schoon er staan genoeg prullenbakken er staat alleen wat graffiti op het klimtoestel. Het is ook een redelijk grote speeltuin met rubber platen dus ook veilig.  Er zijn veel leuke kleurtjes. Het zou mooier worden als de graffiti weggehaald zou worden.

Interview 1: Moniek, 33 jaar, huisvrouw en moeder van twee kinderen. Ze heeft net haar kinderen van school gehaald en woont een stukje verderop. Haar kinderen spelen graag buiten in deze speeltuin, verder mogen ze dan ook niet komen. Dit vindt ze te gevaarlijk. Ze had graag nog een voetbalveldje in de buurt voor haar zoontje.

Interview 2: Nasim, 11 jaar, zit op de basisschool in groep zeven. Hij woont in deze straat. Hij vind het een leuke speeltuin, maar het is de enige speeltuin in zijn buurt. Hij zou graag ook nog een voetbalveldje willen hebben.

 

 Speeltuin 2:

Ook deze speeltuin is redelijk schoon, er mogen geen honden komen en er staan ook prullenbakken. Er zijn best veel verschillende speeltoestellen. Het zou beter zijn als er wat meer kleuren waren want het is niet echt aantrekkelijk.

 

Interview 1: Yasmine van 10 jaar uit Ijburg. Ze vindt dat er weinig speelruimte is. Ze wilt een grotere speeltuin met meer toestellen.

Interview 2: Ben, 54 jaar, is stratenmaker en woont in Amsterdam Oost.  Hij heeft een zoon van 24 die inmiddels niet meer in Amsterdam woont. Hij vindt dat de speeltuin een beetje saai is. Hij vindt het sneu voor de jongere kinderen dat er hangjeugd is ’s avonds. Hij wilt meer belangstelling van de gemeente voor de speeltuinen.

 

SPEELTUIN 3:

 

Er zijn in de speeltuin veel dingen om te beveiligen, zodat de kinderen niet van de toestellen kunnen vallen. Het zou wel schoner kunnen want er ligt heel wat afval. Er is maar één toestel en die is vrij simpel. Ze zouden wat meer toestellen met mooiere kleuren kunnen toevoegen.

 

 Interview 1: Noa, 4 jaar, uit de buurt loopt samen met haar moeder. Rachida, 34 jaar, en ze werkt op maandag en dinsdag bij Noa op school. Noa mag van haar moeder nooit in de speeltuin spelen, want haar moeder vindt dat  te gevaarlijk. Ze vindt dat er meer gedaan moet worden aan de veiligheid en dat er meer speeltoestellen moeten komen.

 

SPEELTUIN 4:

Het is een beetje jammer dat de zandbak stuk is en er geen zand in zit. Er liggen weer geen rubberen stenen maar het zijn wel leuke toestellen. De zandbak kan gemaakt worden en iets meer toestellen dan is de speeltuin nog leuker.

 

 

Interview: Anita, 39, als beroep parttime kapper uit Amsterdam. De kinderen willen er graag op spelen, maar ze vindt het te gevaarlijk. Er zijn welk leuke speeltoestellen op school waar ze vaak naartoe gaan en wel mogen spelen. (De interview van speeltuin 4 en speeltuin 5 zijn hetzelfde omdat deze locaties dicht bij elkaar lagen)

 

Speeltuin 5:

De speeltuin is best wel schoon alleen er liggen wel veel blaadjes. Het ziet er leuk en stoer uit, en het is een origineel speeltoestel. Alleen is het niet zo veilig want je kan er makkelijk van af vallen. Er hoeft niet zo veel verandert te worden alleen de veiligheid is wel erg belangrijk dus daar zouden ze eigenlijk wat aan moeten doen.

Interview: Anita, 39, als beroep parttime kapper uit Amsterdam. De kinderen willen er graag op spelen, maar ze vindt het te gevaarlijk. Er zijn welk leuke speeltoestellen op school waar ze vaak naartoe gaan en wel mogen spelen. (De interview van speeltuin 4 en speeltuin 5 zijn hetzelfde omdat deze locaties dicht bij elkaar lagen)

 

Speeltuin  6:

 Volgens een man die we daar spraken verandert de speeltuin ‘s avonds in een hangplek voor jongeren. En moet hij er  ’s ochtends zelfs de condooms weghalen. Het is niet echt uitdagend maar er zijn 2 originele toestellen. Ze zouden er vuilnisbakken moeten plaatsen, het uitdagender maken en zorgen dat er geen hangjongeren meer rondhangen ’s avonds.

INTERVIEW 7: Ikram, 7 jaar, komt uit Amsterdam. Hij zegt: ‘ Er zijn genoeg speeltuinen en ik vind het ook erg leuk om er in te spelen.’

INTERVIEW 8: Jan, 52 jaar, komt uit Amsterdam en is schoonmaker. Hij werkt zelf ook op de plek waar we hem aantroffen en hij vind het geen goede speeltuin. Dit omdat hij weet als schoonmaker dat er veel hangjongeren zijn en de kinderen er niet durven te spelen. Ook vindt hij met het opruimen veel condooms en blikjes bier in de bosjes.

 

 

 

 

 

Speeltuin 7:

 

Veel jongeren zullen dit een leuke speelplek vinden omdat dit de enige plek is waar ze veilig kunnen voetballen en basketballen. Eigenlijk valt er niet veel aan te verbeteren,  het is er schoon en ziet er leuk uit.

INTERVIEW 9: Farok en Hasas, zijn beide 16 jaar en zitten vlakbij hier op school. Ze vonden dat het lekkere plekjes waren om te chillen en er een leuk voetbalveldje stond. Ook  gingen ze er af en toe basketballen.

 

 Hoofdvraag:

Zijn er in de buurt voldoende mogelijkheden voor de jeugd om buiten te sporten/spelen? In deze buurt zijn redelijk tot genoeg speelplekken, maar niet alles kun je speeltuinen noemen sommige zijn namelijk erg klein en saai. Als je de speeltuinen in Amsterdam Oost vergelijkt met de speeltuinen in Langedijk is dat een groot verschil. De speeltuinen in Langedijk zijn vaak groter en zien er netter uit.

Samenwerking:

Over de Samenwerking zijn we allemaal heel tevreden.

Robin heeft de voorkant gemaakt, Hiske de beschrijvingen, Bodine Stam de interviews en Bodine Sluijs heeft de foto’s er bij gezet er een folder van gemaakt. De samenwerking in ons groepje was dus erg goed.

Speeltuin 6

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>