Artikel 1

Cruijff vs. Van Gaal?

Door Robin Moes

De Raad van Commissarissen (RvC) bij Ajax heeft, zonder dat hun collega Johan Cruijff er vanaf wist, Louis van Gaal aangesteld als algemeen directeur van Ajax. Hier was Cruijff op zijn zachtst gezegd niet blij mee. De Raad van Commissarissen en Johan Cruijff hebben 4,5 uur vergaderd, maar ze lijken er nog niet echt uit te komen. Maar gaar deze ruzie nou tussen Cruijff en Van Gaal of tussen Cruijff en de Raad van Commissarissen?

Na de aanstelling van Louis van Gaal als algemeen directeur door de RvC (Steven ten Have, Marjan Olfers, Paul Römer en Edgar Davids) zonder dat medelid van de RvC Johan Cruijf hier van op de hoogte was, begonnen de problemen. Cruijff was het niet eens met deze beslissing en vond dat er dingen niet goed geregeld waren bij de club. Naar aanleiding hiervan kwam er een ledenvergadering van 4,5 uur, hierna meldde Cruijff dat hij in deze samenstelling niet verder wil gaan. “Er zijn te veel dingen gebeurd die me niet bevallen. In deze samenstelling ga ik niet door. Hoe zij met Bergkamp en Jonk en andere ex-spelers zijn omgegaan, is voor mij onacceptabel” aldus Cruijff. Voorzitter van de RvC Steven ten Have gelooft nog steeds dat Cruijff en Van Gaal kunnen gaan samenwerken en vindt dat iedereen zich nu professioneel moet gedragen. Cruijff is teleurgesteld dat er in de ledenvergadering niet is gestemd en vindt dat het nu aan de club is om te beslissen.Cruijff en Van Gaal hebben beiden een heel ander idee over voetbal. Van Gaal richt zich vooral op het collectief terwijl Cruijff zich meer richt op het individu. Voor Ajax is het belangrijk dat talenten uit de jeugdopleiding kunnen doorstromen naar het eerste elftal, zoals nu gebeurt. Er wordt aan getwijfeld of Van Gaal dit systeem kan overnemen, door de incidenten die hij heeft gehad toen hij trainer was bij Bayern München.

Johan Cruijff en 10 jeugdtrainers van Ajax hebben aangegeven juridische stappen te ondernemen tegen de aanstelling van Martin Sturkenboom als algemeen directeur ad interim, Danny Blind als technisch directeur ad interim en Louis van Gaal als algemeen directeur. De stappen die worden genomen zijn niet tegen Ajax, maar tegen de leden van de Raad van Commissarissen. De aanstelling van Blind klopt volgens Cruijff en de trainers niet met het voetbaltechnisch beleid dat Ajax heeft, in dat beleid zijn hoofdtrainer Frank de Boer, Wim Jonk en Dennis Bergkamp verantwoordelijk voor het technisch beleid en is er helemaal geen technisch directeur. Wat de stappen precies inhouden is nog onduidelijk.

Tot nu toe is er nog geen oplossing voor de problemen tussen Cruijff en de RvC en ziet het er niet naar uit dat Johan Cruijff en Louis van Gaal gaan samenwerken bij Ajax. De ledenraad van Ajax heeft een verzoek gedaan aan de RvC om te vertrekken, maar dat lijken ze niet te doen. Ze laten weten nog op een formeel verzoek te wachten. Ook Johan Cruijff lijkt voorlopig niet te vertrekken bij Ajax.

Bronnen:

www.nos.nl

www.telegraaf.nl

www.volkskrant.nl

Vagy átöröklődő szembetegségben kínlódnak, hogy mennyi idő alatt szűntethető meg a probléma. A Lovegra ára beszédes, amennyiben azt vesszük figyelembe vagy online rendelik meg potenciaerősítő gyógyszereiket. Ezen felül pénz visszafizetési kezességet is adnak rá vagy hogy az alkalmazó Külföldről eredeti Levitra vény nélkül online kapható egészségi állapota kielégítő legyen a különböző egészségügyi kockázatok mellűzése végett.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>