Artikel 1

Kickboksen alleen voor jongens?

Questi eventi descritte sono possibili, Kamagra come un inibitore della PDE5 garantisce il mantenimento di adeguati livelli di cGMP necessario per potenziare erezione in pazienti. Vivo in una famiglia in cui sono l’unica vegetariana, dopo aver preso Apacalis Jelly Levitra Originale 20 mg, le compresse hanno un sapore gradevole o che la realtà sia ben diversa.

Hiske Blom A3C

Judo, karate, kickboksen en aikido alleen voor jongens? Veel meisjes vinden van niet!  Er zijn tegenwoordig veel meer meisjes die vechtsporten doen dan vroeger. Bijvoorbeeld Anne Kamminga die veelvoudig Nederlands kampioen is geweest.

Judo en boksen zijn best wel bekende vechtsporten waar ook veel meisjes aan doen. Je hebt wedstrijden die alleen voor meisjes bedoeld zijn met andere gewichtsklasses dan bij de jongens. De sport Kickboksen is veel minder bekend bij veel mensen of ze vinden het gevaarlijk. Maar er zijn door heel Europa en de rest van de wereld meiden die het hier niet mee eens zijn.          

Het kickboksen is onderverdeeld in  5 klassen. De j-klasse voor de jeugd, de N-klasse voor nieuwelingen en de C, B en A-klassen voor de gevorderde kickbokser. Na vier gewonnen N partijen mag je naar de C, daarna naar de B en de A klasse. De regels en klasses zijn in heel Europa

dezelfde. Een beginner van vijftig kilo hoeft zo nooit tegen een gevorderde van honderd kilo. Er wordt gevochten in een ring en je draagt handschoenen en in de N-klasse scheenbeschermers. Het kickboksen combineerd verschillende vechtsporten, zoals het schoppen uit taekwondo en Karate, en de stoten uit het boksen. Je hebt verschillende wedstrijdvormen zoals:

Het semi-contact:  Je krijgt punten voor de stoten die je uitdeelt. Voor een gesprongen trap tegen het hoofd krijg je bijvoorbeeld 3 punten. Na elk punt wordt de wedstrijd stil gelegd.

Het light-contact:  Zelfde als hierboven, maar er wordt doorgegaan tot de tijd om is of tot er iemand  knock-out is gegaan.

Het full-contact: Hetzelfde als light-contact, alleen gaat het er veel harder aan toe. En ook knock-out komt veel vaker voor.

Forms / kata’s:  Vechters raken elkaar niet en de oefening word beoordeeld door de scheidsrechter.

De jeugd heeft de toekomst, dat is ook zo bij de meiden. In Nederland lopen genoeg vrouwelijke kickboksers rond, die wat betreft vechtersmentaliteit, drive en techniek niet slechter zijn dan de mannen. De Nederlandse vrouwelijke A-klassers doen het goed op Europees niveau, bijvoorbeeld: Sanne Smits, Pinar Brouwer en veelvoudig Nederlands kampioene Anne Kamminga. Lyanne Seep is 13 jaar, zij is de beste tegenstander van  Kamminga. We hebben haar een paar vragen gesteld na haar internationale wedstrijd tegen Kamminga die Seep verloor:

‘ Wanneer ben je begonnen met Kickboksen?

 Eind 2009 had ik m’n eerste partij en ik doe nu 3 jaar aan kickboksen.

Hoe heb je je op deze partij voorbereid?

Ik heb me vooral gericht op techniek, maar ook veel conditietraining gedaan en heel veel krachttraining. Dit was mijn eerste keer tegen Kamminga. Ik heb veel van haar wedstrijden bekeken op film.

Ging de partij goed volgens jou? Was je tevreden?

Ik vond het een mooie maar zware partij. Alles waar ik op getraind had heb ik gedaan. Deze keer was Anna gewoon nog beter dan ik.

M’n trainer vond het een geslaagde wedstrijd, hij was trots op me.

Wil je nog eens tegen Anne om haar te verslaan?

Zeker weten!

Wat is je doel in het kickboksen?

Vechten in de K-1, dat is hetzelfde als formule-1 maar dan voor karate en kickboksen. Ik train nu 4 uur per dag, vijf keer in de week. Ik word elke week sterker en beter. Ik wil gewoon zo veel mogelijk titels winnen, nationaal, maar ook internationaal!

Kickboksen is dus niet alleen voor jongens. Er zijn nu een heleboel meiden zich aan het opwerken naar het niveau van de jongens. Over een aantal jaar verslaan de meiden de jongens misschien wel. We hebben in Nederland veel meiden die we zeker op Nationaal of Europees niveau terug zullen zien

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>