Excursieopdracht

 

Pizza Quattro Fromagi

Ingredienten:

Bloem

Verse Gist

Suiker

Zout

Olijfolie

Warm water

tomatensaus

4 Uien

6 teen knoflook

Oregano

Basilicum

Peper

Mozzarella

Gorgonzola

Pecorino

Parmagiano

 

Bereidingswijze:

 

Eerst maakt men het deeg.Doe de suiker (niet teveel anders is je bodem verknald) in een kopje lauwwarm water, los het op en roer de gist daar doorheen. Zo activeer je de gist voor het rijzen straks, Laat ongeveer 5 minuten staan.
Zeef de bloem in een kom, doe daar voldoende zout en olijfolie door (al schuddend) en maak een klein holletje in het midden.
Doe het gist/water/suikermengsel bij de bloem en kneed er een elastisch deeg van. Rol het deeg in een bol en doe een natte doek over de kom. Laat rijzen op een warme plek zonder tocht tot het volume is verdubbeld. Strooi wat bloem op een vlak oppervlak en rol het deeg zo dun mogelijk uit (Ik probeer altijd minder dan 0,5 cm). Leg de bodem op een ingevette bakplaat en stop m ongeveer 10 minuten in de oven van 180 graden. Dit omdat de bodem dan wat knapperiger is straks en de kaas moet alleen smelten niet aanbranden.  Verdeel de tomatensaus over de bodem en daarna, met beleid, de kaas. Teveel kaas maakt de pizza te zwaar en te machtig.
Als je nog olijven wilt, ga je gang. Strooi voor het afbakken een klein beetje oregano over het hele oppervlak en bak de pizza af in een oven van 180 graden tot de kaas gesmolten is.
Enjoy!!

Mango smoothie

Ingrediënten:

l 1 kleine mango van 200 gram, geeft

l  100 gram mango pulp

l 150 gram yoghurt

l 150 gram ijsblokjes

l 45 gram bruine suiker

l 100 ml water

l 200 ml melk

l een snuifje zout

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten in de blender (maak het ijs fijn). Zet de smoothie blender op de allerhoogste stand en blend het tot een smeuïge smoothie.

 Tomatensoep met stokbrood

Recept voor tomatensoep:

 


· 1kg tomaten (in stukjes)

 

· 2 grote ajuinen

· 1 grote wortel

· 1 kruidentuiltje

· Peper en zout

· 1 eetlepel tomatenpuree

· 1 takje selderij (fijngesneden)

· 4 blokjes vleesbouillon

· 2 liter water

· 3 eetlepels peterselie (fijngesneden)

 

Stokbrood kun je gewoon in de winkel kopen.

Dame Blanche

Ingrediënten:

100 milliliter slagroom

 

45 gram amandelschaafsel

100 gram pure chocolade

1 eetlepel fijne kristalsuiker

50 milliliter volle melk

4 bolletjes vanilleijs

 

Bereidingswijze:

Sla de slagroom met de suiker net niet stijf. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en laat dit op een bord afkoelen. Verwarm de melk in een pannetje, roer de stukjes chocolade erdoor en laat de chocolade van het vuur af in de melk smelten. Doe in vier ijscoupes een bolletje vanille-ijs, schenk de warme chocoladesaus erover en doe er een schep slagroom op. Bestrooi met amandelschaafsel en serveer direct.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>