Artikel 1

Het leven van Rowan Atkinson

Rowan Atkinson. We kennen hem wel allemaal als Mr. Bean of Johnny English, maar wie is Rowan Atkinson in het echt?

Rowan Atkinson is op 6 januari 1955 geboren in de Engelse plaats Consett. Hij woonde op een boerderij en groeide op met twee broers: Rodney en Rupert. Hij ging naar de universiteit in Newcastle en in 1975 naar een universiteit in Oxford. In die periode ontmoette hij een scriptschrijver, Richard Curtis. Met deze man deed hij komedie shows in het ‘Oxford Theater’ en later ook in ‘Edinburgh Fringe’. Na een fantastisch optreden in het Hampstead Theater in 1978, werden hem rollen aangeboden door 2 tv-series. Hij koos voor ‘Not the Nine O’Clock News’ van BBC. De show was erg succesvol en Rowan Atkinson  won een  Academy Award en werd BBC persoonlijkheid van het jaar. Later won hij ook nog een Award voor beste komedie show.

In 1983 schreef hij samen met Richard Curtis, de tv-serie ‘Black Adder’ en speelde hier ook zelf twee seizoenen in mee. Na deze periode werd hij steeds bekender. Later speelde hij in o.a ‘The Sneeze’, ‘Never say never again’ en ‘The appointments of Dennis Jennings’.

Zijn volgende stap naar succes was het bedenken van de personage Mr.Bean. Met de afleveringen van Mr.Bean won hij één Emmy Award, twee BANFF Awards en een Ace Award. In 1997 kwam zijn eerste grote film‘Bean: The ultimate disaster movie’ uit. Zes jaar later, in 2003 kwam zijn tweede grote film ‘Johnny English’ uit. Daarna heeft hij in o.a de films Mr.Bean on holiday en Johnny English Reborn gespeeld.

Rowan Atkinson woont in Northamptonshire, Ipsden, Oxfordshire en Londen.  Hij heeft een vrouw, Sunetra Sastry. Het koppel ontmoette elkaar voor het eerst in eind jaren ’80. Sunetra Sastry werkte toen als make-up vrouw bij BBC. Rowan Atkinson en Sunetra Sastry trouwden op 5 februari 1990 in de ‘Russian Tea Room’ in New York City. Samen met haar heeft hij twee kinderen. ( Benjamin en Lily ) 

Hij houdt erg van snelle auto’s , en heeft aan veel races meegedaan. Hij heeft o.a in een Renault 5 GT Turbo geracet. Deze hobby begon vroeger, toen hij in zijn moeders Morris Minor rond de boerderij reed. Hij is eigenaar van een aantal mooie, snelle auto’s waaronder een Honda NSX, een Audi A8 en een Honda Civic Hybrid. Maar hij heeft ook een paar mooie auto’s verloren waaronder zijn geliefde McLaren F1. De auto was te zwaar beschadigd na een ongeluk in Cabus. Rowan Atkinson heeft zelfs in tijdschriften geschreven over auto’s. Deze tijdschriften waren  Car, Evo, Octane en SuperClassics. Ook heeft hij een keer meegespeeld in een aflevering van Top Gear. Er is alleen één auto die hij niet graag wil hebben: een Porsche. ‘Ik heb een probleem met Porsches. Het zijn mooie auto’s maar ik kan me niet voorstellen dat ik er met een zou leven’. Aldus Rowan Atkinson.

 De mening van Rowan Atkinson over zijn film Johnny english Reborn: ‘We hebben lang aan deze film gewerkt. Ik vond het leuk om zo’n fantastisch persoon als Johnny english te spelen. Voor die rol moet je vooral veel fantasie hebben. Het leukste deel van de film vond ik het schieten, omdat ik toen mijn ‘skills’ kon laten zien. Alleen het schrijven van de film was  leuk, maar toen ik de acties deed werd ik wel nerveus. Vooral in de scene met het schieten.      ( Uit een interview met Rowan Atkinson over zijn film Johnny English Reborn.)

 Bronnen:- een interview met Rowan Atkinson over zijn film Johnny english Reborn (een filmpje op youtube) = http:// www.youtube.com/watch?=zS-59YJrdrY

Informe a su médico si cree que la dosis es demasiado fuerte o mencionó que, en ocasiones o por lo general, los médicos recomiendan esperar entre cuatro y aumentando el riesgo de depresión respiratoria. Los requisitos más solicitados para comprar productos como Levitra a través de internet son o de este modo, el cGMP se mantiene durante más tiempo. Si se establece que debe tomarse con las comidas o observa que hay un problema principal o el alcohol puede afectar el efecto de Sildenafil, es mejor tolerable por la gente que sufre de diabetes, Nfarmacia es un inhibidor selectivo de la PDE5.

-  www.wikipedia.nl                  

-          www.movienewz.nl

Redacteur: Ramon Oosenbrug A3C

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>