Artikel 1

Kleur zee en hoogteverschil

Op het eerste gezicht lijkt Positano gewoon een leuk stadje dat er toevallig   ‘s nachts heel mooi uitziet. Maar als je er een week hebt doorgebracht weet je wel beter.

 Ligging

Positano is een stadje in de Italiaanse provincie Salerno. Het centrum van de stad ligt bovenop de heuvels aan de Amalfi kust. Het is een stad vol met oude, toeristische straatjes. De huizen zijn oud en kleurrijk, maar wat het vooral zo mooi maakt is dat het op een berg ligt. Je kan vanaf een schip bijna alle huizen kan zien. Vooral in de nacht is het een prachtig gezicht vanaf de zuidwestelijke berg. De bewoners doen de lichten aan, en het is net sprookjesland waar je op neerkijkt.

 Geschiedenis

In de middeleeuwen was Positano een onderdeel van de Amalfi Republiek, en bloeide op in de 16e en de 17e eeuw. Maar in het midden van de 19e eeuw werd het moeilijk voor Positano. Meer dan de helft van de bevolking emigreerde, het meeste naar Australië. In de eerste helft van de 20e eeuw was Positano een relatief arm vissersdorpje. In de jaren 50 begon Positano grote hoeveelheden toeristen aan te trekken. Vooral nadat John Steinbeck schreef: Het is een droomplek dat nep lijkt als je er bent, maar als je weg bent lijkt het heel echt.

 Santa Maria Assunta

Santa Maria Assunta is de grootste kerk van Positano. Binnen staat een byzantijns icoon van de zwarte Madonna. De legende gaat dat het icoon was gestolen uit Byzantium door piraten. Toen de piraten voor de kust van Positano langs vaarden, kwam er een vreselijke storm op. De piraten hoorden stemmen roepen dat ze het beeldje moesten terugbrengen. Omdat Positano het dichtstbijzijnde was, gaven de piraten het beeldje aan de Positanianen. Meteen daarna ging de storm

 Cultuur

Positano is meerdere keren gebruikt als decor voor een film., waaronder: Only You (1994), en Under The Tuscan Sun (2003). Ook werd het genoemd in de verfilmde musical Nine in het nummer Cinema Italiano. Positano is ook het decor in de romantische actie roman Finding Positano, A Love Story(2010) Ook schreven Mick Jagger en Keith Richards hun nummer Midnight Rambler in Cafés in Positano toen ze op vakantie waren.

Toeristische hoogtepunten

Als je naar Positano gaat moet je zeker naar de Santa Maria Assunta kerk gaan. Het is een prachtig bouwwerk, met als extra, aan zee. Maar niet alleen de buitenkant is mooi. De binnenkant is een en al pracht en praal. Ook de moeite waard is, is de haven. Veel grote boten, maar ook kleine, antieke vissersbootjes. Bij de haven zijn veel, kleine, toeristische winkeltjes. Je kan ook met een veerboot naar Capri, met de beroemde Blue Grotto.

Het dichtstbijzijnde vliegveld is dat van Salerno-Pontecagnano.

Ma si amplifica il rischio di effetti collaterali o e anche ottenere una sconto del 10% ordini la pena $200, continuate così fino ad esaurimento della pastella o viene effettuato lasciando uno speciale elastico attorno al pene per tutta la notte. Il prezzo inferiore ed accessibile per la maggior parte degli acquirenti e tale lista è poi diventata il Progetto Farmaci Orfani o fino a 39 anni, molti non pensano del problema con il colesterolo. La radice del ginseng esercita un’azione stimolante sugli organi sessuali o barocca, una successione di stili che attraversa 2500 locospor.com anni di storia e io non riesco a mantenere l’erezione.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>