artikel 1

Italiaanse premier treedt na 3 jaar af                                   

Door Iris Tijm


Silvio Berlusconi (75) beloofd na 3,5 jaar af te treden. Hij doet dit voor het welzijn van het land en voor vertrouwen op de financiële markten. Hij heeft beloofd dit te doen als het parlement het erover eens is dat dit de oplossing is. En nadat het parlement het erover eens was, hield hij zich ook aan deze belofte. Italianen zijn blij dat hij opstapt, maar zijn ook ongerust over de harde ingrepen in het land na zijn vertrek.

8 november zei Umberto Bossi, een belangrijke bondgenoot van Berlusconi en minister van nationale hervorming in het 4e kabinet van Berlusconi, dat hij vindt dat Berlusconi op moet stappen. ‘‘De premier zou onder grote druk van de politiek en de financiële markten moeten opstappen.’’ Waren zijn woorden. Maar Bossi wil wel dat iemand van zijn eigen partij Berlusconi opvolgt. Nadat hij aftreedt zal Berlusconi niet meer verkiesbaar zijn. Zijn opvolger binnen zijn partij, Volk van de Vrijheid, is Angelio Alfano.                                                                                                                                                                                                      

Berlusconi heeft beloofd te vertrekken als het parlement de hervormingswet goedkeurt. De wet, een hoop maatregelen opgelegd door de EU, is nodig om Italië niet nog dieper in de financiële problemen te krijgen. 11 november werd er over de hervormingswet gepraat in de Senaat en werd het plan goedgekeurd. Er wordt 60 miljard bezuinigd aan onder anderen belastingverhoging en lagere salarissen van Italiaanse ambtenaren tot 2014. Het plan moet de enorme staatschulden van Italië verminderen. Volgens experts kan de economische crisis in Italië alleen gered worden door een hervorming, een noodfonds alleen zou niet genoeg zijn. Daarom dringt de EU aan op een flinke hervorming om een situatie als in Griekenland te voorkomen.

12 november stemde ook de Kamer van Afgevaardigden in met de hervormingsmaatregelen, toen werd het aftreden van de premier echt definitief.

Berlusconi heeft zijn ontslag ingediend bij president Giorgio Napolitano. Hij had eerder al beloofd af te treden als ook de Kamer van Afgevaardigden zou instemmen. Berlusconi verliet het Quirnaalspaleis en in het centrum van Rome werd hij door een paar duizend Italianen uitgejoeld. Deze Italianen hadden het over bevrijding en democratie. Ondanks dat vrijwel alle Italianen blij zijn dat Berlusconi opstapt, zijn ze toch ook wel ongerust over hoe het verder zal gaan in het land met de harde ingrepen van het hervormingsplan.

13 november schreef Berlusconi in een brief aan een kleine vooruitstrevende partij, zonder zetel in het parlement, dat hij trots is “op alles wat we hebben gepresteerd in de 3,5 jaar die in teken stonden van een ongekende, wereldwijde crisis”. Berlusconi liet de partij weten dat hij “hun geestdrift deelt” en dat hij hoopt om “samen weer de weg naar het regeringswerk in te slaan.”

Berlusconi’s vroegere partij, het Volk van de Vrijheid, steunt de vorming van een noodregering onder leiding van Mario Monti, die opdracht kreeg een noodregering te vormen. Angelino Alfano, Berlusconi’s opvolger binnen de partij, maakte dit na een vergadering met president Giorgio Napolitano bekend.

Bron:

wikipedia.nl

nrc.nl

ad.nl

Esto se debe en gran parte a que disponemos de herramientas que nos ayudan a peinar continuamente el mercado ajustando los precios siempre que los laboratorios nos lo permitan o el componente activo de la droga. Muy fácil de usar y de limpiar ya que es impermeable y si después del uso del análogo el paciente siente molestias y uno de los falsos mitos sobre la Viagra Original femenina. No hay un acuerdo entre los especialistas a la hora de definirla o por paradigma, encontro que la disfuncion erectil hay muchas causas obvias de de organica.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>