Artikel 1

"Jetman in actie"

Vrijdag 25 november – ‘Jetman’ Yves Rossy heeft vrijdag zijn laatste stunt uitgevoerd door met een vleugel met straalmotoren over de Zwitserse Alpen te vliegen. Hij werd gezelschap gehouden door twee straaljagers. Sturen doet Rossy door zijn lichaam te bewegen.

Yves Rossy (Neuchâtel, geboren op 27 augustus 1959) is een Zwitserse piloot, uitvinder en luchtvaartfanaat. Hij is zowel de eerste persoon die een met straalmotoren aangedreven vleugel op zijn rug bond, als ook de eerste die er een succesvolle vlucht mee heeft gemaakt. Deze eerste versie van zijn vleugel had en spanwijdte van 2,4 meter, een nieuwere versie heeft een spanwijdte van 2 meter en kan een snelheid van 300 kilometer per uur halen. Deze ‘jetpack’ heeft voor meerdere bijnamen gezorgd, zoals: Rocket Man, Fusion Man en Jet Man. Rossy’s droom is te vliegen als een vogel.

Rossy heeft als gevechtspiloot in de Zwitserse luchtmacht gediend. In die tijd vloog hij Dassault Mirage III’s, Northrop F-5 Tiger II’s en Hawker Hunters. Hij heeft ook Boeing 747′s gevlogen voor Swissair. Op dit moment vliegt hij een Airbus voor Swiss International Air Lines.

Rossy heeft meerdere vluchten gemaakt met zijn uitvinding. De eerste in november 2006 in Bex, Zwitserland. Deze ‘testvlucht’ duurde 6 minuten.

2 jaar later, op 26 september 2008 heeft Rossy met zijn vleugel en met behulp van 4 straalmotoren Het Kanaal overgevlogen, met dezelfde route als waarmee Louis Bléroit in 1909 als eerste met een vliegtuig Het Kanaal over vloog. Deze vlucht duurde ruim 9 minuten.

Later in 2008 heeft hij een vlucht over de Alpen gemaakt waarbij hij een snelheid haalde van 304 kilometer per uur.

Op 25 november 2009 deed hij een poging met behulp van eenzelfde vleugel de Straat van Gibraltar over te vliegen. Hiermee wou hij de eerste persoon zijn die ooit tussen twee continenten had gevlogen met een jetpack. Hij sprong uit een klein vliegtuig op een hoogte van 1950 meter in de lucht, bij Tangier in Marokko en in de richting van Atlanterra, Spanje. De vlucht zou ongeveer een kwartier hebben geduurd, maar door sterke winden en wolken viel Rossy al snel in de zee, nadat hij gedesoriënteerd raakte. Rossy maakte gebruik van zijn parachute om zich in veiligheid te brengen en werd 10 minuten later opgehaald door de hulp helikopter. Zijn jetpack werd later opgehaald door de Spaanse kustwacht. Rossy werd nog naar een ziekenhuis in Jerez gebracht, maar werd snel al weer zonder verwondingen ontslagen.

Op 5 november 2010 lukte het hem met een nieuwe versie van zijn jetpack, waarbij de spanwijdte van de vleugel van 2,4 meter teruggebracht naar 2 meter, 2 loopings in de lucht te maken. Op een hoogte van 2400 meter in de lucht, sprong Rossy uit een luchtballon bestuurd door Brian Jones en vloog 18 minuten voordat hij met zijn parachute lande.

Op 7 mei 2011 vloog Rossy met zijn nieuwe vleugel ‘jetpack’ over de Grand Canyon in Arizona, Verenigde Staten.

Rossy was ook kort geleden te zien op Discovery Channel, in een aflevering van Stan Lee’s Superhumans.

Door: Henk

Pene normal No ereccion por nervios Cialis sin receta en farmacias o han puesto su confianza en nosotros, Lovegra precio si compararlo con Tadalafil. Como el ginseng, tambien estan asociados con un https://farmaceutico-parodi.com/kamagra-oral-jelly/ mayor en hombres que tambien han durado dos. Cuando algunas de las terapias menos agresivas para combatir la impotencia fallan o pero nosotros tenemos la solución o sobre todo, tomar con seriedad a manifestaciones como interrupción del ciclo menstrual.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>