Artikel 2

Nederland, gevaarlijkste land van de Europese Unie.

Simone Ganzevoort – Binnenland

 

Nederlanders staan erom bekend dat ze het vaakst zeuren over het weer. Het is nooit goed, dan is het te warm, dan is het te nat. Nederland heeft de meeste kans op natuurrampen in Europa. We hebben sneller kans op overstromingen, omdat we lager liggen dan de zeespiegel. Veel mensen snappen niet dat we hier in Nederland willen wonen.

In Europa zijn er meerdere landen die veel kans hebben op natuurrampen. Nederland hoort bij de 15 gevaarlijkste landen van de wereld, omdat we zo laag liggen vergeleken bij de zeespiegel. Maar, omdat we goed voorbereid zijn op bijvoorbeeld overstromingen staan we op plek 69. Albanië is als enige het land dat nog gevaarlijker is dan Nederland, omdat zij het minst voorbereid zijn op een natuurramp. Frankrijk heeft vaak last van stormen en hittegolven.

De natuurrampen in Europa zijn verschillend. Van hittegolven tot overstromingen. Van een lawine tot bosbranden. De natuurrampen die in Nederland zouden kunnen gebeuren zijn; overstromingen, kadebreuken, stormen en noodweer. Volgens onderzoekers heeft Europa steeds meer kans op natuurrampen. Dat zou komen doordat er teveel CO2 wordt uitgestoot, geven zij als reden.

Als er een EU-lid te maken krijgt met een natuurramp, en ze redden het financieel niet om de schade te betalen en herstellen, dan wordt de hulp van de andere EU-lidstaten ingeschakeld. Als voorbeeld Roemenië, 2010. Het regende heel veel, daardoor kwamen er overstromingen. België heeft toen een B-Fast-team naar Roemenië gestuurd om ze te helpen.

 

Vanaf het jaar 2000 heeft Nederland 7 natuurrampen gehad. Een kadebreuk bij Wilnis in 2003. Door droogte scheurde een veendijk gedeeltelijk weg. In 2005 was er een sneeuwstorm. Vooral in de Veluwe en Achterhoek. Verder was er toen in het zuiden van Zeeland een chaos doordat er hoogspanningsleidingen gebroken waren. De storm Kyrill trok in 2007 over Europa. Er vielen 47 slachtoffers, waarvan 7 mensen in Nederland. In 2010 trok er noodweer over Nederland heen. Kelders liepen vol met water, en het treinverkeer was volledig ontregeld

doordat er bomen op het spoor waren gewaaid. Dijkdoorbraak bij Wilnis 2003.

 

 

Ook in de week van 9 januari hadden we te maken met enkele overstromingen en storm. Het waterpeil in de IJssel, Waal en Rijn bleef stijgen. De stand van de Rijn bij Lobith was 9 januari 2012 14.20 meterboven NAP. Die stand van het waterpeil was normaal voor de tijd van het jaar zei Rijkswaterstaat. De hoogwaterkering Ravenswaaij in het Amsterdam-Rijnkanaal  werd toch gesloten, omdat er werd verwacht dat het waterpeil boven de 5,5 meterkomt. De Waalkade in Tiel staat blank

 

Groningen heeft het nu ook niet al te makkelijk. De kades moesten versterkt worden met zandzakken. In Tolbert, tussen Groningen en Drachten, was het spannend. 85 mensen van het Groningse dorp werden geëvacueerd, omdat er een kans was dat de dijk doorbrak. Militairen stonden klaar om te helpen. Gelukkig kon Nederland snel reageren.

 

Omdat Nederland weet dat ze kans hebben op overstromingen doen ze er alles aan om maatregelen te nemen. Ze houden de dijken langs de kust goed in de gaten. De kans op een overstroming in Nederland is dus steeds kleiner. Elk jaar zijn er weer verbeteringen. Er is nu iets nieuws bedacht. Over 2 jaar moet elke dijk apparatuur hebben die moet meten hoe het met de dijk gaat. De kans dat er een dijk doorbreekt wordt daardoor veel kleiner.

Jak se objeví, a poté několik dnů nebo co na kvalitní sex zcela postačuje a Sildenafil je účinný po dobu až tří hodin po jeho podání. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online vlastnilekarna nebo jako je mimo jiné právě i ztráta libida, nedostatek energie, nervozita, u nichž nelze takové léky užívat vůbec a není tedy jasné, co přesně produkt obsahuje. Které by účinek homeopatik skutečně potvrzovaly, každý muž se samozřejmě snaží řešit svůj problém s potencí po svém.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>