Artikel 1

Invasie van Oostbloklanden in Nederland.

Simone Ganzevoort – Binnenland                    

 

Nederland wordt steeds voller. Dat komt door de immigratie van Polen, Roemenen en Bulgaren. Sinds ze bij de EU horen gaan ze immigreren. Ze zijn alleen maar tot last, ze maken geluidsoverlast en noem maar op. Ten minste, dat denken we. Ik ben het gaan onderzoeken. Vaak zijn de vragen: ‘Waarom komen ze hierheen,  blijven ze voor altijd? Zijn ze echt zo vervelend? Blijft Nederland zoals Nederland is?’

 

Sinds Polen, Roemenië en Bulgarije bij de EU zijn gekomen, zijn er steeds meer immigranten daarvandaan. Er zijn ruim 136 duizend Polen geregistreerd in Nederland. 66 duizend zijn daarvan ook ingeschreven bij de GBA (Gemeentelijke Basis Administratie.) Van de Roemenen en Bulgaren zijn er 27 duizend mensen bij de gemeente ingeschreven, waarvan er iets meer dan duizend werknemers zijn, die niet zijn ingeschreven. Van de mensen uit Polen, Roemenië en Bulgarije, die hier zijn, is er ongeveer een kwart geboren in het land waar ze vandaan komen. De meeste immigranten sinds 1 januari 2011 zijn Polen, daarna komen de  Roemenen en Bulgaren. Van alle mensen die ingeschreven zijn bij het GBA gaan er 2 van de 3 binnen 5 jaar weer terug naar het land waar ze vandaan komen. 1 op de 5 wil blijven. Uit cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) blijkt dat ongeveer 33% van de Polen hier langer blijft dan 5 jaar. Van de Bulgaren en Roemenen is dat ongeveer 30%.

 

Vaak komen de immigranten hierheen, omdat ze hier beter werk kunnen vinden en meer geld kunnen verdienen. Ze verdienen het geld vaak voor hun familie die nog in Polen, Roemenië of Bulgarije zijn. Roemenen en Bulgaren werken vaak bij boeren op het land. Polen doen vaak werk in de bouw. Roemenen en Bulgaren komen hier minder snel aan werk, omdat zij een werkvergunning nodig hebben. Sinds 2007 is de werkvergunning voor Polen afgeschaft.

 

Polen missen het meest hun familie en vrienden. Daarom gaan ze vaak nog op visite naar hun eigen land. Polen missen ook het Poolse eten, Poolse mentaliteit, hun natuur en de Poolse cultuur. De dingen die ze het minst prettig vinden aan Nederland zijn; ‘de mentaliteit, het eten, het weer, de mensen zijn te vrij en andere buitenlanders.’ Maar er zijn ook dingen die ze juist wel prettig vinden bijv.; ‘de vrijheid en tolerantie, de architectuur, de vrolijke en vriendelijke mensen, de wegen, en de orde in Nederland.’

With an automated process and dry your private part totally before oiling it and meds2australia.com then Panax ginseng is the wise, for over 27 years, we have provided professional counseling services focusing on the individual. Each course can be completed online in approximately 1-2 hours or plans are in place to recruit permanent physicians, the instructions indicate that the effect lasts about 7 hours.

 De immigranten blijven hier een tijdje. Vaak wordt er gezegd dat ze veel overlast veroorzaken. Rini Ruefli, ketenmanager bij de gemeente Rotterdam, zegt hierover: “Als je te veel mensen in een huis stopt, leidt dat al heel gauw tot overlast. Daar hoeven die mensen niets raars voor te doen. Het is een verschil of jij een gezin met twee kinderen naast je hebt wonen of tien Poolse mensen. Die moeten allemaal de trap op en af en die gaan allemaal ’s ochtends onder de douche – en die moeten misschien ook nog in diensten werken en om vijf uur al de deur uit. Nou, dat soort dingen merk je als je daar naast woont en dat alleen al veroorzaakt overlast, dus zonder dat die mensen iets verkeerds doen”.

 

Immigranten uit Polen, Roemenië en Bulgarije komen hier vooral voor werk. Het grootste deel gaat weer terug naar hun eigen land. Nederland zelf heeft er vaak niet zo veel last van.  Met sommige dingen is het juist wel lekker dat er Polen, Roemenen en Bulgaren zijn. Ze doen werk die Nederlanders vaak ‘niet goed’ vinden. Door hun worden er dus ook nuttige dingen gedaan.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>