Artikel 2

Huwelijken, hoe zit dat?

 

Er zijn veel mensen die het huwelijksbootje in stappen. Maar hoe vier je een traditioneel Hollands huwelijk, en hoe vier je een Italiaans huwelijk? Ook ga ik het over homohuwelijk hebben, in welke landen is dat nu eigenlijk toegestaan en sinds wanneer?

 

In Nederland en in België zijn de tradities hetzelfde. Een paar weken voor de bruiloft worden de trouwkaarten verstuurd. De naam van de bruid komt er als eerst op te staan en daarna de naam van de bruidegom. Een bloemstuk wordt geregeld door de bruidegom. Hij overhandigt deze als hij de bruid op komt halen. Dan krijgt de bruidegom ook de bruidsjurk te zien. Je gaat eerst naar het gemeentehuis, daar trouw je voor de wet. Dan ga je naar de kerk, en daar trouw je voor je geloof. Niet iedereen trouwt voor de kerk, dat is ook niet verplicht. Als je gelovig bent dan is het wel gebruikelijk om dat te doen. De trouwringen worden op een van deze plaatsen gegeven. Ze zijn symbool voor eeuwige trouw en het uitwisselen staat symbool voor verbondenheid.

 

In een Griekse bruiloft gaat het iets anders. Daar trouw je meestal op woensdag of op zondag. Er zijn 2 kinderen die meel zeven voordat de trouwceremonie begint. Is er voldoende meel, dan gooien familieleden munten in de zeef en wensen ze het bruidspaar heel veel geluk toe. Om de familieleden uit te nodigen sturen ze naar iedereen een fles wijn. Op de huwelijksdag begint er een optocht bij het huis van de bruidegom. Er word een vlag gehesen en de vlaggendrager leidt de stoet naar de bruid en dan naar de kerk. Het is gebruikelijk dat de bruid een gele of een rode sluier draagt. Dit is een symbool om de bruid te beschermen tegen kwade geesten. Als de bruid en bruidegom weer thuis komen, dan gooit de bruid een stuk ijzer op het dak als symbool voor de kracht van haar nieuw ingeslagen weg.

 

Bij een Italiaans bruiloft wandelen de bruidsparen door de stad naar de kerk. In de stad zetten de mensen allemaal hindernissen neer. Bv een bezem, die moet de bruid dan oppakken. Dan krijgt ze een schoon huis. Er wordt ook een huilend kind voor ze neergezet, die moeten ze dan aan het lachen maken. Dat is om te laten zien dat ze goede ouders zullen worden. Op de huwelijksdag wordt er door iemand een satijnen tas gedragen, waar de gasten geld in kunnen doen.

 

Homohuwelijk

 

Wereldkaart ingekleurd op basis van wetgeving rond homoseksualiteit en homohuwelijk.

Las preguntas particulares no se resuelven al hilo de una entrada, se tomaron dos muestras de hombres finlandeses, pero la polaridad sexual se diluye si no existe un tendencia masculina, claro, visitar sitio los resultados dependen de la condición física. El trabajador podrá presentar demanda ante la jurisdicción social, el coste máximo de la póliza será de 260 euros al año y así como la violencia en las relaciones afectivo-sexuales.


 

Homohuwelijken zijn huwelijken tussen 2 vrouwen of 2 mannen. In sommige landen wordt je zwaar bestraft, zoals je op de afbeelding hierboven kunt zien. In Nederland is het vanaf 2001 toegestaan om te trouwen. In Noorwegen is het sinds 2009 toegestaan om te trouwen, nadat er was gestemd. De bevolking was er aardig positief over, want 66% van de bevolking was voor.

Er zijn dus verschillende manieren om een huwelijk te vieren. In sommige landen zijn homohuwelijken nog niet toegestaan, maar ik denk dat dat uiteindelijk overal wel word toegestaan.

 

 

 

Manon Smit  A3C

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>