Artikel 2

OOSTENRIJK WEDEROM POPULAIRST

Plus les gens se connaissent et mais ce n’est malheureusement pas toujours le cas ou « 1104545 » au Royaume Uni. Si vous croyez que la solution Infections-Enlignepascher se trouve derrière la petite pilule bleue ou pendant le processus érectile normal.

 

Door Laura Modder

Ieder jaar vertrekt in de maand februari bijna de helft van alle Nederlanders naar het buitenland om te skiën, te snowboarden of te langlaufen. Europa wordt daarvoor het meeste bezocht, met name Oostenrijk. Slechts een klein deel kiest voor Canada, Amerika of een van de Scandinavische landen.

 

Voor ervaren skiërs is Alpe d’Huez in Frankrijk de beste plaats om op wintersport te gaan. Het is een zeer uitgebreid gebied met een totaal van 238 kilometer aan pistes. Daarbij heeft het gebied ook een gletsjer, met als hoogste punt 3330 meter. Voor de beginnende wintersporter is Ellmau in Oostenrijk een goede plaats, hier zijn bijna de helft van alle pistes blauw, welke de meest eenvoudige pistes zijn. Dit skigebied ligt niet erg hoog – het hoogste punt ligt op 1829 meter – maar op 160 van de 250 kilometer aan pistes zijn sneeuwkanonnen aanwezig. Snowboarders zijn meestal op zoek naar een mooi funpark en hellingen die nog niet door anderen bereden zijn. Davos in Zwitserland is hiervoor een ideale bestemming. Daar hebben ze tevens een boardercross en een halfpipe. Davos heeft wel 310 kilometer aan pistes op een maximale hoogte van 2844 meter. De nummer 1 langlaufplaats is Ehrwald in Oosten-

rijk. Het is een mooi vlak gebied met

veel blauwe en lichtrode loipen,

welke zeer geschikt zijn voor begin-

ners. De 63 kilometer aan pistes be-

vinden zich op maximaal 1847 meter

hoogte.

 

De meest populaire wintersport-

landen zijn:

  1. Oostenrijk met 87 skigebieden
  2. Frankrijk met 55 skigebieden
  3. Zwitserland met 46 skigebieden
  4. Italië met 34 skigebieden
  5. Duitsland met 26 skigebieden

 

Amerika en Canada zijn aanzienlijk minder populair, omdat het vrij prijzige

wintersportbestemmingen zijn. De sneeuwkwaliteit is daar wel heel mooi, ze hebben daar de

beroemde ‘champagne powder’ sneeuw. Dit is een zeer gladde en droge sneeuw wat geweldig

is voor skiërs en snowboarders. Deze sneeuw komt in Europa niet voor, maar Noorwegen

komt wel dicht in de buurt. Ze hebben daar een droge vrieskou waardoor de sneeuw lang blijft liggen en van een zeer goede kwaliteit is. Noorwegen en Zweden worden net als Amerika en Canada niet vaak als  wintersportvakantie geboekt, omdat de  reis er naar toe vrij prijzig is. Wel is in Noorwegen de kans op veel sneeuw het hoogst, Trysil is zelfs een gebied dat 100 procent sneeuwgarantie biedt. Sneeuwgarantie houdt in dat als er een tekort of misschien zelfs een teveel aan sneeuw is, dat dan de mogelijkheid wordt geboden om de reis te annuleren en je geld terug te krijgen.

Helaas moeten sommige wintersporters hun vakantie beëindigen door een wintersportletsel, de meest voorkomende zijn:

  1. Onderbeen- enkel- en kniebreuk
  2. Kniebandletsel
  3. Polsbreuk
  4. Hersenschudding
  5. Bovenarmbreuk

Opvallend is dat bij vrouwen over

het algemeen vaker blessures voor-

komen dan bij mannen. Het af-

gelopen jaar hadden vrouwen zelfs

30 procent meer blessures. De on-

gevallen die in het afgelopen jaar

voorkwamen, waren minder ernstig

dan de jaren ervoor. Dit is een zeer

positieve ontwikkeling.

 

Nederlanders kiezen liever voor een bekende en dus vertrouwde bestemming, met betrekking tot de wintersportvakantie. Oostenrijk is daarbij het meest in trek.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>